Om Korene

 

Elverum Mannskor

Sangerstevne 2018

 

For at vi skal bli bedre kjent med hverandre

har vi latt korene komme med en kort presentasjon av seg sjøl....

Canzona Nova

Stiftet 1985 - 34 medlemmer

Dirigent Hallgeir Greger

 

Canzona Nova er et blandakor med et 30-talls aktive medlemmer i spredt alder. Koret ble dannet i 1985 av vår første dirigent Bjørn Borgen, som dirigerte koret frem til 1993. I 1994 overtok Hallgeir Greger som dirigent og han har vært hos oss siden da. Gjennom årene har vi vært med på mange spennende musikalske reiser. I 2003 fikk vi jammen Elverum kommunes kulturpris også, sammen med Hallgeir.

Koret har stor bredde i repertoaret. Vi synger like gjerne kirkemusikk og negroe spirituals, som jazz, viser, pop og rock. Ekstra moro er det når vi har med oss fullt band på de største konsertene våre og der noen av kormedlemmene synger i små-grupper, eller opptrer som solister. Det er mange dyktige og uredde kormedlemmer blant oss og de står mer enn gjerne på scenen og synger for fulle saler. I tillegg kan jo også noen av oss få vist frem de heller tvilsomme skuespillerprestasjonene våre. Det blir mye moro av det.

 

Vi gleder oss til sangerstevnet og til å møte både nye og gamle korvenner. Vi ser frem til å ta del i alt det fine som disse dagene garantert vil by på av vakker sang og mye moro.

Les mer om Canzona Nova på Facebook

Elverum Mannskor

Stiftet 1897 - 58 medlemmer

Dirigent Inger Pernille Stramrud

 

I 2000 tok dirigent Per Kjelland over Elverum Mannskor og koret har siden da vært i konstant vekst. Med Kjelland som kunstnerisk kraft og Paul Tangen som en organisatorisk kjempe, ble koret gjenreist. Økt kunstnerisk kvalitet, ny aktivitet på andre arenaer, en tung og utelukkende positiv profilering og en målrettet merkevarebygging ble fokusområder. Satsingen bar raskt frukter og koret fikk i 2007 Elverum kommunes kulturpris. Store og profilerte forestillinger som «Kalas» og «Munthert Mannskor» ble gjennomført og CD-produksjonene «Absolute Burgunder» volum en og to ble sluppet. Koret endret målsetninger og verdigrunnlag og medlemstallet vokste.

I 2014 tok Inger-Pernille Stramrud over den kunstneriske ledelsen og ble kastet inn i korets vanvittige plan om å samle et kor på 1.814 mennesker i forbindelse med grunnlovsjubileet 17. mai 2014. Koret klarte det. 1.814 var med i et gigantkor. Så ble det opera og korets foreløpige høydepunkt var operaforestillingen «Helt konge å si nei – en operaforestilling om kongens nei, krig og fred og sånn» i Terningen arena 16. januar 2016.

I jubileumsåret består Elverum Mannskor av rundt 60 medlemmer og står bedre rustet enn noen gang.

 

Les mer om Burgunderjakkene på korets Hjemmeside eller på Facebook

Grorud Mandskor

Stiftet 1921 - 28 medlemmer

Dirigent Thea Fjeldstad

 

 

Koret rekrutterer medlemmer fra Groruddalen i Oslo og fra Nittedal. I 2006 ble det inngått et samarbeid mellom Nittedal Mannskor og Grorud Mandskor. Disse to korene hadde ikke reellt grunnlag for å drive videre hver for seg, Dette samarbeidet er nå inne i sitt 12. år og takket være denne avtalen er vi fremdeles et kor med god besetning og aktiv drift. Korets repertoir er variert.

Vi synger både profant og sakralt. Ved siden av sangen har vi også et godt sosialt miljø, og vi har hvert år en sommertur for medlemmer og partnere, før vi tar sommerferie. Gjennomsnittsalderen blir litt høyere for hvert år, og vår største utfordring for fremtiden er rekrutteringen.

 

Vi ser fram til å delta som gjestekor ved arrangementet i Elverum i sommer.

 

Les mer om Grorud Mandskor på korets Hjemmeside

Ilseng Sangforening

Stiftet 1947 - 28 medlemmer

Dirigent Anneli Kristiansen

 

Ilseng Sangforening ble stiftet i 1947, første dirigent var Jørgen Østvang fra Os, første kontingent kr 3, første motto « Syng og vær glad».

Medlemsantall har variert fra 45 på det meste til 12 på det laveste.

Opp gjennom tidene har koret har hatt mange inspirerende og dyktige dirigenter. ( Som en kuriositet kan nevnes at Sverre Valen var dirigent etter Jørgen Østvang).

Som kor føler vi at vi har fått være med på mye forskjellig, så som konserter og stevner, kortreff, turer i inn- og utland. Størst var kanskje samværet med ca 3000 andre sangere under den Nordisk Baltiske Korfestivalen i 2008, og Wienturen vi gjennomførte sist høst i forbindelse med 70-årsjubileet vårt , med innlagt kirkeopptreden ( som nok føles som vårt beste korminne noensinne!)

 

Av samarbeidspartnere kan bl.a. Geirr Lystrup og Guren Hagen nevnes. Før jul i 2017 medvirket vi i Romedal Kirke i en konsert som dansebandet Contrazt arrangerte.

 

I åras løp har vi hatt mange artige temakonserter , bl.a. om Neil Sedaka, hvor vi har fått prøvd kreativiteten vår! Tor Karseth har lagd og regissert to store forestillinger for oss. « Fredsbrus og erterlåg» ( 1997 og tatt opp igjen 2012) som omhandler tida etter 2.verdenskrig på Ilseng da koret ble starta, … og « Beatles på ilsengsk» ( ei nydelig historie om Bieber- fan ( barnebarn) og Beatles – fan ( bæssmor) og 23 Beatlessanger på ilseng- dialekt…!)…. Vi er utrolig takknemlige!

Les mer om Ilseng Sangforening på korets hjemmeside

Leirets Damer

Stiftet 2009 - 55 medlemmer

Dirigent Heidi Granlund

 

Vi er altså damene med den rosa blomsten på brystet! Eller kanskje har du sett oss med rosa sydvest? Denne hurragjengen ble et kor i 2009, og er på full fart mot et 10-årsjubileum.

Hujedamej som årene går!

 

I stevnesammenheng debuterte vi som serveringsdamer (!), under jubileumsstevnet i Elverum i 2009. Så var vi «ferskingene» på Røros i 2010. Nå deltar vi på vårt femte sangerstevne og føler oss varme i sangertrøya.

I fjor høst toppet vi vår karriere med å synge for to fulle saler i Elverum Kulturhus med musikalforestillingen «Fra Leiret til Broadway». Sammen med vår ledestjerne og dirigent Heidi Granlund jobber vi oss videre mot nye høyder.

 

Denne helga gleder vi oss til å treffe våre korsøstre og -brødre fra Østerdalen igjen.

Takk til Elverum Mannskor som også lot oss få møte Vidar Sandbeck i flunkende ny kordrakt.

 

Vi synges!

Les mer om Leirets Damer på Facebook

Trysil Mandskor

Stiftet 1861 - 43 medlemmer

Dirigent Solveig Aunsmo

 

Koret er av de eldste i vårt distrikt, og det er på mange måter utrolig at korbevegelsen nådde det avsidesliggende Trysil så tidlig som i 1861. Alderen til tross, Trysil Mandskor framstår i dag som et særdeles oppegående kor. Rekrutteringen er god, og antall sangere har i de senere årene økt, slik at vi i dag teller 43 medlemmer. Dirigent for koret er Solveig Aunsmo.

 

Av de aktive sangerne er det i dag 8 æresmedlemmer: Kaare Fladhagen, Ola Galaasen, Solveig Aunsmo, Bjørn Odden, Frank Østbu, Gustav Kjellberg Jota, Kjetil Nordhagen og Per Jon Stengrundet. Knut Østerhaug og Odd Magnus Østerhaug er også æresmedlemmer, men har lagt bort sangerlua.. De årvisse vårkonsertene er blitt korets varemerke. Konsertene holdes på samfunnshus rundt omkring i Trysil og Engerdal i uken før påske, og avsluttes palmesøndag i Kulturhuset Hagelund. Koret synger alltid i kirken 1. juledag, og setter alltid farge på 17-maifeiringa. Også i spesielle anledninger ellers er ofte mannskoret med.

Øvre Rendal Mannskor

Stiftet 1917 - 28 medlemmer

Dirigent Guro Evensen Hjemli

 

Øvre Rendal mannskor er et tradisjonsrikt mannskor som fylte 100 år i 2017. Rekruttering av nye sangere er et kontinuerlig arbeide, og det er derfor svært gledelig at vi siste året har rekruttert 8 nye sangere. Hvorav 5 under 25 år, og 3 er faktisk under 20!

Guro Evensen Hjemli har dirigert koret i snart 3 år, og koret har hatt en god utvikling under Guro sin stødige og inspirerende ledelse. Basisrepertoaret består av tradisjonell mannskorsang, men vi har også klassisk, opera og pop på repertoaret. Og alt avsynges sjølsagt uten noter når vi står foran publikum.

 

Øvre Rendal Mannskor ser fram til stevne i Elverum, der vi kan treffe gamle og nye sangervenner i trivelig lag. Det kan også hende vi har med en sanglig overraskelse i sekken - til glede for både publikum og oss sjøl.

 

Les mer om Øvre Rendal Mannskor på korets Hjemmeside eller på Facebook