Om Korene

 

Elverum Mannskor

Sangerstevne 2018

 

For at vi skal bli bedre kjent med hverandre

har vi latt korene komme med en kort presentasjon av seg sjøl....

 

Det er lagt inn en link til korenes Facebook side. Dette er den viktigeste markedsføringskanalen for mange,

for at den skal bli nyttig og effektiv er det helt avgjørende med mange "Likes".

Mange "Likes" betyr at den kommer høyere opp på veggen og vises oftere.

En annen ting er at vi blir bedre kjent med hverandre ved at vi får beskjed når hvert enkelt kor legger ut oppdateringer.

 

Vi oppfordrer derfor alle til å gå inn og "Like" hverandres sider!

 

Besøk også Norges Korforbund Østerdalen på Facebook og klikk på "Like"!

 

Canzona Nova

Stiftet 1985 - 34 medlemmer

Dirigent Hallgeir Greger

 

 

Canzona Nova er et blandakor med et 30-talls aktive medlemmer i spredt alder. Koret ble dannet i 1985 av vår første dirigent Bjørn Borgen, som dirigerte koret frem til 1993. I 1994 overtok Hallgeir Greger som dirigent og han har vært hos oss siden da. Gjennom årene har vi vært med på mange spennende musikalske reiser. I 2003 fikk vi jammen Elverum kommunes kulturpris også, sammen med Hallgeir.Koret har stor bredde i repertoaret. Vi synger like gjerne kirkemusikk og negroe spirituals, som jazz, viser, pop og rock. Ekstra moro er det når vi har med oss fullt band på de største konsertene våre og der noen av kormedlemmene synger i små-grupper, eller opptrer som solister. Det er mange dyktige og uredde kormedlemmer blant oss og de står mer enn gjerne på scenen og synger for fulle saler. I tillegg kan jo også noen av oss få vist frem de heller tvilsomme skuespillerprestasjonene våre. Det blir mye moro av det.

 

Vi gleder oss til sangerstevnet og til å møte både nye og gamle korvenner. Vi ser frem til å ta del i alt det fine som disse dagene garantert vil by på av vakker sang og mye moro.

"Lik" og les mer om Canzona Nova på Facebook

Elverum Mannskor

Stiftet 1897 - 58 medlemmer

Dirigent Inger-Pernille Stramrud

 

 

I 2000 tok dirigent Per Kjelland over Elverum Mannskor og koret har siden da vært i konstant vekst. Med Kjelland som kunstnerisk kraft og Paul Tangen som en organisatorisk kjempe, ble koret gjenreist. Økt kunstnerisk kvalitet, ny aktivitet på andre arenaer, en tung og utelukkende positiv profilering og en målrettet merkevarebygging ble fokusområder. Satsingen bar raskt frukter og koret fikk i 2007 Elverum kommunes kulturpris. Store og profilerte forestillinger som «Kalas» og «Munthert Mannskor» ble gjennomført og CD-produksjonene «Absolute Burgunder» volum en og to ble sluppet. Koret endret målsetninger og verdigrunnlag og medlemstallet vokste. I 2014 tok Inger-Pernille Stramrud over den kunstneriske ledelsen og ble kastet inn i korets vanvittige plan om å samle et kor på 1.814 mennesker i forbindelse med grunnlovsjubileet 17. mai 2014. Koret klarte det. 1.814 var med i et gigantkor. Så ble det opera og korets foreløpige høydepunkt var operaforestillingen «Helt konge å si nei – en operaforestilling om kongens nei, krig og fred og sånn» i Terningen arena 16. januar 2016.

I jubileumsåret består Elverum Mannskor av rundt 60 medlemmer og står bedre rustet enn noen gang.

 

"Lik" og les mer om Burgunderjakkene på korets Hjemmeside eller på Facebook

Grorud Mandskor

Stiftet 1921 - 28 medlemmer

Dirigent Thea Fjeldstad

 

 

 

Koret rekrutterer medlemmer fra Groruddalen i Oslo og fra Nittedal. I 2006 ble det inngått et samarbeid mellom Nittedal Mannskor og Grorud Mandskor. Disse to korene hadde ikke reellt grunnlag for å drive videre hver for seg, Dette samarbeidet er nå inne i sitt 12. år og takket være denne avtalen er vi fremdeles et kor med god besetning og aktiv drift. Korets repertoir er variert.Vi synger både profant og sakralt. Ved siden av sangen har vi også et godt sosialt miljø, og vi har hvert år en sommertur for medlemmer og partnere, før vi tar sommerferie. Gjennomsnittsalderen blir litt høyere for hvert år, og vår største utfordring for fremtiden er rekrutteringen.

 

Vi ser fram til å delta som gjestekor ved arrangementet i Elverum i sommer.

 

Les mer om Grorud Mandskor på korets Hjemmeside

Ilseng Sangforening

Stiftet 1947 - 28 medlemmer

Dirigent Anneli Kristiansen

 

 

Ilseng Sangforening ble stiftet i 1947, første dirigent var Jørgen Østvang fra Os, første kontingent kr 3, første motto « Syng og vær glad».

Medlemsantall har variert fra 45 på det meste til 12 på det laveste.

 

Opp gjennom tidene har koret har hatt mange inspirerende og dyktige dirigenter. ( Som en kuriositet kan nevnes at Sverre Valen var dirigent etter Jørgen Østvang).Som kor føler vi at vi har fått være med på mye forskjellig, så som konserter og stevner, kortreff, turer i inn- og utland. Størst var kanskje samværet med ca 3000 andre sangere under den Nordisk Baltiske Korfestivalen i 2008, og Wienturen vi gjennomførte sist høst i forbindelse med 70-årsjubileet vårt , med innlagt kirkeopptreden ( som nok føles som vårt beste korminne noensinne!)

 

Av samarbeidspartnere kan bl.a. Geirr Lystrup og Guren Hagen nevnes. Før jul i 2017 medvirket vi i Romedal Kirke i en konsert som dansebandet Contrazt arrangerte.

 

I åras løp har vi hatt mange artige temakonserter , bl.a. om Neil Sedaka, hvor vi har fått prøvd kreativiteten vår! Tor Karseth har lagd og regissert to store forestillinger for oss. « Fredsbrus og erterlåg» ( 1997 og tatt opp igjen 2012) som omhandler tida etter 2.verdenskrig på Ilseng da koret ble starta, … og « Beatles på ilsengsk» ( ei nydelig historie om Bieber- fan ( barnebarn) og Beatles – fan ( bæssmor) og 23 Beatlessanger på ilseng- dialekt…!)…. Vi er utrolig takknemlige!

 

"Lik" og les mer om Ilseng Sangforening på korets hjemmeside

Koppang Mandskor

Stiftet 1904 - 19 medlemmer

Dirigent Jan Tore Myrbakken

 

Den formelle stiftelsen av Koppang Mandskor skjedde lørdag 03. desember 1904. Protokoller er bevart og forteller korets historie gjennom alle år.

 

Det har gått opp og ned med både medlemstall, aktiviteter og prestasjoner. Koret hadde sin glanstid i 50 – 60 årene med opptil 45 sangere.

80 og 90 årene ble vanskelige med synkende medlemstall og høyere gjennomsnittsalder. Det var ikke lenger «in» med mannskorsang, men fordi koret hadde en kjerne av standhaftige sangere som ville holde på sin hobby, ble trenden snudd og vi kunne feire 100 år med 30 sangere.

 

En liten kuriositet fra protokollen fra 1916 var et forslag om at «berusende drikke er utelukket fra korets møter og fester». Det er med en viss vantro vi i dag ser at forslaget ble enstemmig vedtatt. Verre er det at vedtaket fremdeles står ved lag...

Kor Øst

Stiftet 2014 - 45 medlemmer

Dirigent Inger-Pernille Stramrud

 

 

Kor Øst består av sangere fra hele Østerdalen og vel så det. Vi liker å synge, prestere, klemme, le og reise sammen.

De fleste medlemmene våre er sangere i andre kor, som altså liker å ha et lite kor på si’!

 

Opptakten til Kor Øst skjedde på stevnet på Koppang i 2012, da etterlyste NK Østerdalen sangere som kunne tenke seg å synge i prosjektkor. Målet var å reise til Irland høsten 2013. En stor og glad gjeng meldte seg. På turen ble det knyttet så gode sangerbånd at vi fortsatte å synge sammen. Øve gjør vi to helger i året, og øvingslokalet vårt heter Skjerdingen Høyfjellshotell!

Vi har sunget oss fra Irland i 2013, til Skottland i 2015, videre til Østerrike i 2017 og nå har vi Shetland i blikket. Dit går ferden i 2019.

Foruten turene til utlandet er Kor Øst alltid å finne på Korvake på Røros og på sangerstevnene!

Her nyter vi samsangen og samholdet med alle våre sangersøstre- og brødre!

 

Hipp, hipp og tre ganger hurra for Sangerstevnet 2018 i Elverum!

 

Leirets Damer

Stiftet 2009 - 55 medlemmer

Dirigent Heidi Granlund

 

 

Vi er altså damene med den rosa blomsten på brystet! Eller kanskje har du sett oss med rosa sydvest? Denne hurragjengen ble et kor i 2009, og er på full fart mot et 10-årsjubileum. Hujedamej som årene går!

 

I stevnesammenheng debuterte vi som serveringsdamer (!), under jubileumsstevnet i Elverum i 2009. Så var vi «ferskingene» på Røros i 2010. Nå deltar vi på vårt femte sangerstevne og føler oss varme i sangertrøya. I fjor høst toppet vi vår karriere med å synge for to fulle saler i Elverum Kulturhus med musikalforestillingen «Fra Leiret til Broadway». Sammen med vår ledestjerne og dirigent Heidi Granlund jobber vi oss videre mot nye høyder.

 

Denne helga gleder vi oss til å treffe våre korsøstre og -brødre fra Østerdalen igjen.

Takk til Elverum Mannskor som også lot oss få møte Vidar Sandbeck i flunkende ny kordrakt.

 

Vi synges!

"Lik" og les mer om Leirets Damer på Facebook

Os Damekor

Stiftet 2018 - 22 medlemmer

Dirigent Gro Kjelleberg Sollie

 

 

Koret vårt endret status fra blandakor til damekor januar 2018. Os blandakor ble stiftet i 1985, og var et flott og aktivt kor. Koret slet etter hvert med rekruttering av mannsstemmer, og det ble derfor naturlig å danne et rent damekor.

 

Korets dirigent er Gro Kjelleberg Sollie. Hun har vært vår dirigent i 6 år, og kommer opprinnelig fra Nordmøre. I tillegg til å være musikkpedagog er hun en dyktig utøver innen vokal folkemusikk.

 

Vi har korøvelse hver onsdag, og her møtes 22 sangglade damer til et av ukas høydepunkt. Vår inspirerende og tålmodige dirigent lokker frem både latter og smil, og får alle til å føle seg vel. Hver korsanger er unik og like viktig for helheten i koret! Vi er aktiv i lokalmiljøet, og har ambisjoner om turer både i inn og utland.

Vi er i startgropa som nytt damekor med nytt repertoar og stadig nye medlemmer.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Os Mannskor

Stiftet 1906 - 55 medlemmer

Dirigent Jo Ryen

 

 

Os Mannskor er et kor i utvikling med vel 40 medlemmer i alle aldre.

Det er ekstra hyggelig å registrere at vi nå har 6-7 medlemmer i alderen 15-25 år !

Koret ble stifta i 1906 og har fram til i dag vært en markant aktør i kulturlivet i Os og regionen. Vi har et visst regionalt preg ved at vi har noen medlemmer fra Røros og Tolga i tillegg til Os.

 

Koret har en sterk posisjon i nærmiljøene. En årsak til dette er nok at koret stiller opp i mange slags anledninger – konserter, revyer, dugnader, kirkelige og private arrangementer.

Eksempelvis viser årsmeldinga for 2017 8-9 konserter og sang i 11 andre anledninger!

 

Vi prøver også ut stadig nye konsertformer og -arenaer. En oktett brukes til å teste nye sanger, utfordre noen sangere og til å synge i enkelte anledninger.

Gjennom 112 år har koret passert godt over 1000 opptredener, hatt nærmere 400 medlemmer, gitt ut CD, foretatt utenlandsreiser med konserter i Sverige, Finland,USA og to ganger til Litauen(vennskapskor).

 

Dirigent Jo Ryen er en kreativ og allsidig drivkraft – noe som ble markert ved at han fikk prisen Årets dirigent på Korgallaen i Lillehammer.

Motto: Vi synger ikke fordi vi er glade – men er glade fordi vi synger!!!

 

"Lik" og les mer om Os Mannskor på Facebook

 

 

Solheimkoret

Stiftet 1968- 65 medlemmer

Dirigent Inger-Pernille Stramrud

 

 

 

På bildet er Solheimkoret i York, foto Oddvar Tessem

Koret hadde sitt utspring i Solheim mannskor som var hjemmehørende på Solheim skole i Ringsaker krets.

Solheim Sangforening ble etablert som blandetkor i 1968. Koret har gjennom 50 år utvidet både repertoar, medlemsmasse og ikke minst sin geografiske radius. Solheimkoret har deltatt på konserter og konkurranser i både i Norge og flere land i Europa. Koret ligger blant de 6 beste i sin klasse på rankingen i innlandet.

 

I 1985 startet Inger-Pernille Stramrud, kallt ‘Nille’, som dirigent og hun har uten opphold vært korets meget avholdte musikalske leder fram til dags dato. Nille og Solheimkoret tok i 2013 initiativ til en arrangørkonkurranse for å få laget nye korarrangement av Alf Prøysens musikk.

 

Prosjektet Prøysen i KOR ble avsluttet med kåring av en vinner under 100-års jubileet for Alf Prøysen 24.juli 2014 på det nye Prøysenhuset på Rudshøgda.

 

Solheimkorets kjerneverdier er sangglede, samhold, kvalitet, allsidighet og ambisjoner!

 

"Lik" og les mer om Solheimkoret på deres Hjemmeside og på Facebook!

Sångföreningen Manhem

Stiftet 1890 - 60 medlemmer

Dirigent Erik Rynefors

 

Fra Karlstad, Sverige

 

 

Foto: Magnus D Westlund, Glimt.tv

Sångföreningen Manhem bildades 1890 på Herrhagen i Karlstad. Kören består idag av drygt 60 medlemmar. Sedan 2005 verkar Erik Rynefors som körledare.

Erik tog över taktpinnen efter Allan Weiberg, som efter 31 år som körledare tituleras hedersmedlem. Under Erik Rynefors ledning har kören varje år två större konserter, en vårkonsert och julkonsert. På dessa konserter har kören samarbetat med diverse gästartister, såsom Helen Sjöholm, Georg ”Jojje” Wadenius, Sanna Nielsen, Sven-Bertil Taube men även lokala artister såsom Annelise Rynefors ( född i Drammen ) och från Wermland Opera, Christer Nerfont och hans fru Cecilie Nerfont-Thorgersen (som är uppväxt i Dröbak ). Till årets Vårkonsert den 20 maj har kören valt Nordic Tenors som solister, efter att njutit av deras medverkan i Elverum Mannskors Jubileumskonsert 2017.

 

På repertoaren har kören klassisk svensk manskörssång såsom Sverige av Wilhelm Stenhammar, Kung Liljekonvalje med text av Gustaf Fröding samt Fredmans Epistlar av C M Bellman, men även arrangemang av nyskriven popmusik av exempelvis Coldplay.

Till vårt besök i Elverum har vi vidgat vyerna genom att utöka repertoaren med kända norska klassiska manskörsstycken såsom Landkjenning och Olaf Trygvason, men även ett nyskrivet Sven-Ingvars medley.

 

På senare år har kören byggt upp en Meny av ett 50-tal sånger som framförs så ofta tillfälle ges - alltid utan noter!Menyn presenteras ofta på konferensmiddagar där gästerna får önska ur menyn vilket även kommer att ske under Sangerstevnet i Elverum dit kören kommer med en 30-mannakör.

"Lik" og les mer om Sångföreningen Manhem på deres Hemsida og på Facebook

Trysil Mandskor

Stiftet 1861 - 43 medlemmer

Dirigent Solveig Aunsmo

 

 

Koret er av de eldste i vårt distrikt, og det er på mange måter utrolig at korbevegelsen nådde det avsidesliggende Trysil så tidlig som i 1861. Alderen til tross, Trysil Mandskor framstår i dag som et særdeles oppegående kor. Rekrutteringen er god, og antall sangere har i de senere årene økt, slik at vi i dag teller 43 medlemmer. Dirigent for koret er Solveig Aunsmo.Av de aktive sangerne er det i dag 8 æresmedlemmer: Kaare Fladhagen, Ola Galaasen, Solveig Aunsmo, Bjørn Odden, Frank Østbu, Gustav Kjellberg Jota, Kjetil Nordhagen og Per Jon Stengrundet. Knut Østerhaug og Odd Magnus Østerhaug er også æresmedlemmer, men har lagt bort sangerlua.. De årvisse vårkonsertene er blitt korets varemerke. Konsertene holdes på samfunnshus rundt omkring i Trysil og Engerdal i uken før påske, og avsluttes palmesøndag i Kulturhuset Hagelund. Koret synger alltid i kirken 1. juledag, og setter alltid farge på 17-maifeiringa. Også i spesielle anledninger ellers er ofte mannskoret med.

Tynset Damekor

Stiftet 1906 - 22 medlemmer

Dirigent Jon Baxendale

 

 

Vi har stor bredde i vårt repertoar og gleder oss over å formidle sanger på mange språk. Under stevnet på Elverum blir det engelsk og ungarsk.

 

Vi øver hver onsdag. Vi har egne konserter, deltar på kortreff, synger på institusjoner og stiller opp på 17. mai. Vårkonserten er årviss.

 

 

NKØ's sangerstevne annethvert år er et høydepunkt for oss, og vi gleder oss veldig til årets stevne.

 

"Lik" og les mer om Tynset Damekor på Facebook

Vaaler Sangforening

Stiftet 1899 - 18 medlemmer

Dirigent Arne Moseng

 

 

Vaaler Sangforening er det koret som holder til lengst sør i forbundet vårt. Glomma er baus og brei der den renner gjennom kommunen vår.

Koret ble etablert i 1899, og blir følgelig 120 år i 2019. Koret har vært i drift alle disse årene. Koret er knyttet til Våler i Solør, men har medlemmer fra fire kommuner: Våler, Åsnes (flest), Grue og Kongsvinger. Vi har det trivelig i lag, og opptrer ved ulike anledninger i Våler og Åsnes. De årene det ikke er Sangerstevne NKØ, pleier vi å reise utenlands for å synge og ha det sosialt. På disse turene pleier vi å være ca. 50 personer. Vi har vært i mange land. I fjor dro vi til Irland, og neste år har vi planer om dra til Grønland!

 

"Lik" og les mer om Vaaler Sangforening på Facebook

 

Øvre Rendal Mannskor

Stiftet 1917 - 28 medlemmer

Dirigent Guro Evensen Hjemli

 

 

Øvre Rendal mannskor er et tradisjonsrikt mannskor som fylte 100 år i 2017. Rekruttering av nye sangere er et kontinuerlig arbeide, og det er derfor svært gledelig at vi siste året har rekruttert 8 nye sangere. Hvorav 5 under 25 år, og 3 er faktisk under 20! Guro Evensen Hjemli har dirigert koret i snart 3 år, og koret har hatt en god utvikling under Guro sin stødige og inspirerende ledelse. Basisrepertoaret består av tradisjonell mannskorsang, men vi har også klassisk, opera og pop på repertoaret. Og alt avsynges sjølsagt uten noter når vi står foran publikum.

 

Øvre Rendal Mannskor ser fram til stevne i Elverum, der vi kan treffe gamle og nye sangervenner i trivelig lag. Det kan også hende vi har med en sanglig overraskelse i sekken - til glede for både publikum og oss sjøl.

 

"Lik" og les mer om Øvre Rendal Mannskor på korets Hjemmeside eller på Facebook